2017. Ésser fluid i Todos son mis hijos. La Revolta. Terrassa. 
Exposición junto a Noe Duran.
Ésser FluidL’ésser femení ha esdevingut al llarg de la història la imatge de la debilitat, en contraposició a la imatge de la fortalesa que ha estat projectada sobre l’ésser masculí.

Sovint associem al concepte de fortalesa adjectius com dur, sòlid, sever o consistent; adjectius que també associem a la masculinitat. D'altra banda, tendre, delicat, mal·leable o elàstic, són conceptes associats a la feminitat, com també ho és el terme debilitat.

Són realment qualitats com la duresa, la potència, la severitat i la solidesa les que descriuen el concepte de fortalesa?

Un ou de textura delicada es pot bellugar lliurement per damunt de les pues d'un cactus sense trencar-se, tot cercant el camí més adient; potser l'únic possible. Com un fluid que adapta la seva forma al seu continent, a allò que l'oprimeix, sense perdre la seva naturalesa i preservant la capacitat de retornar al seu estat original.

Un fluid es irrompible, de la mateixa manera que una dona no es trenca en donar a llum; un acte que necessita d'una gran fortalesa, i on són indispensables grans dosis  de flexibilitat, suavitat, adaptabilitat i fluïdesa.

No hi ha duresa que pugui trencar un fluid.Ésser dur, inflexible, sòlid com una roca, és estar mort i implica fragilitat.

Ésser fluid, elàstic i flexible és estar viu.Noelia Duran Claudia Mesa